Andra omgången av Stanley Cup

Ju längre in i Stanley Cup-slutspelet vi kommer, desto mer intressant, mer intensivt och spännande blir det. Det adrenalinpåslag som finns att hämta i NHL-slutspelet är svårt att finna på annat håll. Nu är vi en bit in i andra omgången.

Conference-semifinal

Stanley cupDen andra omgången brukar även benämnas som conference-semifinal, eller bara som kvartsfinalomgång. Conference betyder kort och gott att lagen från det västra slutspelsträdet möter varandra och lagen från det östra slutspelsträdet möter varandra. Oavsett vad man väljer att kalla det så är det följande lag som möts:

  • Chicago Blackhawks – Minnesota Wild
  • Pittsburgh Penguins – New York Rangers
  • Boston Bruins – Montreal Canadiens
  • Los Angeles Kings – Anaheim Ducks

Jämna serier

Hittills så har det varit jämna serier, endast i serien mellan Henrik Lundqvists Rangers och superstjärnan Sidney Crosbys Penguins så ser det ut att snart kunna avgöras. Det är den sistnämndes lag som är i förarsätet och efter den senaste matchen leder med 3-1 i matcher totalt. Crosby, som i allmänhet anses vara världens bästa hockeyspelare har dock haft det något tungt med målskyttet, men efter att ha gjort sitt första mål för slutspelet i match tre så kan killen som enligt oddsen på Bet365 står som ensam favorit till att vinna priset som ligans mest värdefullaste spelare, kanske vara på väg mot toppformen.

I serien mellan Kings och Ducks så är det Kings som har tagit kommandot med två raka vinster och leder då sedermera med 2-0 i matcher. Frågan är väl om ankorna kan vända på steken. Mellan Boston och Montreal så är det, kanske lite överraskande Kanadas stolthet, Canadiens som leder serien med 2-1 i matcher. Kan det vara så att det mångåriga mästarlaget, som nu inte vunnit Stanley Cup på drygt 20 år, äntligen kan vara på väg mot något stort.

I den sista serien, den mellan Chicago och Minnesota så leder inte överraskande Chicago serien. Men bara med 2-1 i matcher vilket är ett bra styrkebesked från Wild som inte sedan tidigare har någon Stanley Cup-seger.