Bli en duktig hockeyspelare

Det finns olika skolor inom ishockeyns träningsmetoder. I Sverige har man länge arbetat för att få fram kompletta spelare som är bra på skridskoåkning och dessutom är bra på att skjuta passningar och mot mål.

HockeyDärför har man uppmuntrat de unga som börjar med hockey att träna på den del de kan förbättra. Är du redan en duktig skridskoåkare så uppmuntras du att träna på att skjuta och tvärtom. På andra sidan Atlanten har man valt en helt annan strategi. Där säger man åt en duktig skytt att träna ännu mer på att skjuta.

Båda sätten kan nog vara bra men grunden för att bli en bra spelare är ändå att kunna åka skridsko. För att bli en bra skridskoåkare är det superviktigt att man har skridskor som sitter bra och känns bekväma. Det är ingen bra idé att köpa för stora rör för att ha att växa i, utan vill man satsa på hockeyn ska man köpa rätt för stunden. Du får helt enkelt finna dig i att köpa nya skridskor under varje år ett tag. Det finns många modeller att välja mellan och flera av dem kan du se på nätet, bland annat hos Länna Sport. De säljer kvalitetsskridskor från Bauer och dessutom matchskridskor från Graf.

En bra hockeyspelare ska förutom att kunna åka fort och skjuta bra kunna läsa spelet och förstå de olika uppkomna situationerna. En komplett spelare som kan leda och fördela sitt lags spel blir ofta lagets centerforward. Den spelaren håller ihop spelet framför motståndarens mål samtidigt som han snabbt är tillbaks framför det egna målet för att täppa till för motståndarna. Peter ”Foppa” Forsberg och Mats Sundin är två spelare som är goda exempel på kompletta spelare när de var aktiva. Det är naturligtvis det som har gjort att de har kunnat spela som välbetalda proffs i så många år.

Alla kan nu inte bli proffs i Amerika men om du stärker dina svaga sidor och utvecklar det du redan är bra på så kan du bli en skicklig hockeyspelare.