Cykel är bra konditionsträning

En cykel är inte bara ett av de allra bästa färdmedlen för dig som tänker på miljö och hälsa utan det är även ett väldigt bra träningsredskap. Med en cykel kan du antingen pendla till jobbet, skolan och olika aktiviteter eller så kan du använda den till träning. För dig som kanske inte är så vältränad men ändå vill kunna pendla och njuta av härliga cykelturer kan exempelvis en elcykel vara perfekt. En sådan hjälper dig framåt utan att du behöver trampa dig slut på energi.

Bästa träningsformen

För dig som bland annat åker skidor eller spelar ishockey är cykling ett perfekt motionsalternativ. Det gäller speciellt under sommaren, då du kan cykla för att hålla kroppen i god form fram till vintersäsongen börjar igen.

Cyklar du i offroadterräng ger du kroppen ännu bättre träning. Det finns vanligtvis elljusspår eller vanliga stigar runt de flesta byar och städer där du kan träna. Om du har möjlighet är det bästa att cykla i fjällen, där får du mångsidig träning för hela kroppen.

Du som ofta cyklar i exempelvis nya områden eller okänd terräng kanske vill ha något hjälpmedel för att inte komma vilse. I sådana fall kan du hitta rätt med Garmin på dina träningsrundor.