Dofta gott efter en sportprestation

Hockey är mångas favoritsport och det finns inget som går uppemot ett svettigt pass på isen. Och medan det är mycket skönt att få svettas luktar vi självklart inte underbart efter ett hårt rörelsepass. Då är det viktigt att rengöra kroppen och se till att dofta gott!

Hockey – skyddens sport

För hockeyspelare är det extra viktigt att rengöra kroppen och se till att dofta gott efter en match eller träning. Med tjocka lager av skyddsutrustning blir svett och andra kroppsvätskor instängda under hela träningspasset. När du därefter tar av dig din utrustning doftar den allt annat än gott.

Viktigt för hälsan

Utöver bekvämligheten av att veta att du inte luktar illa efter din sportprestation är det även bra att du tar hand om din hud. Svett och andra vätskor som stannar mot huden för länge kan resultera i exempelvis eksem eller hudsvamp. Som atlet är detta viktigt att undvika då hudåkommor kan ta lång tid att behandla.

Produkter

Handla online och hitta passande produkter att använda. Några av de vanligaste alternativen att ha med sig i sportväskan är:

  • Duschtvål
  • Deodorant
  • Hudkräm
  • Parfym

Med dessa produkter kombinerade kommer du att lukta både rent och gott, oavsett hur mycket du svettades när du är på isen.