Få bra kondition

Det finns ett flertal appar som är smidiga att använda vid löpning eller cykling och som då mäter hur långt man tagit sig under träningspasset. Genom att mäta detta samt hur lång tid man tränat kan man även få genomsnittsfart och en mängd annan information. Men vilken av de är bäst?

En punkt som är lätt att gå på är hur populära de är. En app som är populär håller oftast hög klass. Bland de som ligger i topp finns bland annat Runkeeper, Mapmyfitness, Endomondo och Funbeat.

När tidningen Mobil genomförde en test på de sex största apparna var även fyra av de sex just de ovan nämnda. Vinnare blev både Runkeeper och Endomondo. De levererar visserligen inte exakt samma tjänster men är bägge bäst på det som de erbjuder.

Runkeeper tog hem vinsten tack vare funktioner gällande hur appen sedan kan kopplas till andra appar och program. Det gör appen extremt flexibel.

Endomondo vann överlägset när det istället kommer till den sociala aspekten. Att motivera och bli motiverad är en viktig aspekt i träning och detta är denna app extremt funktionell för. Genom att skapa kontakter med andra som tränar kan man tävla mot varandra och skapa gemensamma mål m.m.

Vad behöver du? En app som motiverar genom kommunikation med andra som tränar eller en app som motiverar med tydliga mål gällande hur långt du ska springa/cykla?