Hockey-VM

Förra året vann som vi vet Sverige VM i Hockey, med fördelen att spela på hemmaplan. I år spelas VM i Minsk, Vitryssland och därför tippas ryssarna som en stor favorit. Schweiz överraskade förra året och kan mycket väl vara en stark kandidat i år igen, men de flesta pratar om Kanada som storfavorit.

Allt hänger på vilka nationer som kan få loss NHL-spelare i tid för VM. Eftersom Kanada har det största utbudet av spelare så lutar det förstås mot att dem blir favoriter. Efter några tunga VM-år så lär man nu, efter OS-guldet vara sugna på mer i VM-turneringen i Minsk.

Man kan titta på oddsen om man vill hålla koll på potentiella vinnare. En sajt som brukar lista oddsen är Tippat.se Normalt sett kommer inte oddsen upp förrän VM börjar komma närmare. Därför kan det vara bra att kika in på sajten med jämna mellanrum, ju närmare VM kommer. Just nu är det OS-Hockeyn som är på tapeten och spekulationerna för VM sätter igång när OS har slutat, det gäller att följa tidningar och nyhetsmedier för senaste nytt. En del spelare kan också ha skadat sig under OS och bli utbytta mot andra spelare.

Finland och USA är de som kommer ge högst utdelning om de vinner bland de möjliga segrarna. Tjeckien och Finland ligger  sist på listan över favoriter tillsammans med USA. Sverige ligger på toppen av listan tillsammans med Kanada och Ryssland. Svenskarna är trots allt starka och vi kan hoppas att de får loss NHL spelare lagom inför starten, vi är trots allt till dags datum det enda landet i världen som vunnit OS-guld och VM-guld samma år (2006). I år börjar tävlingarna den nionde maj och pågår under 17 dagar.

Låt oss hoppas på en repris från förra året: