Skön vinteraktivitet

Det behöver inte vara så att man är med i ett hockeylag för att få åka skridskor. Det är en skön vinteraktivitet att ge sig ut på antingen en spolad hockeyrink eller varför inte naturis på en sjö. Hela familjen kan hänga med och få uppleva en krispig vinterdag på skridskor.

Det första som behöver göras är att kolla upp så att man har den utrustning som krävs för att åka skridskor. Förutom skridskor att åka på så behöver man varma kläder och framförallt hjälm. Hockeyklubba kan köpas om man tänker spela ishockey tillsammans eller med andra. Finns det en spolad hockeyrink med is i närheten där ni bor så är det enkelt att ge sig iväg dit för att få åka lite skridskor. Det är uppfriskande att få vara utomhus och röra på sig och som aktivitet för familjen kan det vara roligt att göra något tillsammans.

Bor man så till att det finns en sjö i närheten så går det utmärkt att åka på naturis. Det gäller att kontrollera tjockleken på isen bara. Fyra centimeter kan räcka för att åka på men om man är fler på isen samtidigt så ökar vikten och det kan behöva tjockare is. Ju tjockare desto säkrare. Se till att använda isdubbar om ni åker skridskor på naturis. Även om tjockleken är kontrollerad på isen är det viktigt att vi tänker på säkerheten.