Slutspel i världens bästa hockeyliga

Grundserien för världens bästa hockeyliga NHL är avslutad och den 16 april startade slutspelet Stanley Cup. Slutspelet är i vanlig ordning uppdelat mellan de två geografiska sektionerna Eastern och Western Conference.

NHLDen första omgången är nu avverkad och efter en rafflande matchserie med tre lag som vunnit efter sju matcher är följande åtta lag vidare:

Montreal Canadiens vann ytterst övertygande med 4-0 i matcher mot Tampa Bay även om fler matcher var jämna spel- och resultatmässigt.

Boston Bruins – förhandsfavoriten Boston Bruins vann förhållandevis lätt över svensklaget Detroit anfört av storheter som Henrik Zetterberg och Järfällasonen Niklas Kronwall. Matchserien slutade 4-1.

NY Rangers – med stjärnmålvakten Henrik Lundqvist i kassen tog sig NY Rangers vidare efter en sjunde och avgörande match mot Philadelphia Flyers.

Chicago Blackhawks – besegrade mycket starkt St Louis med 4-2 i matcher efter hela fyra matcher i sudden death.

Minnesota Wild – slog Colorado Avalanche i sudden death i den sjunde och avgörande matchen efter en välspelad första matchserie.

Los Angeles Kings – besegrade mycket starkt San Jose Sharks efter sju matcher.

Anaheim Mighty Ducks – vann mot Dallas med 4-2 i matcher efter en välspelad matchserie.

Vem vinner Stanley Cup i år?

Det är alltid en fantastisk hockeystämning både i Kanada och USA när det nalkas slutspel i ligan där världens bästa hockeyspelare gör upp om den åtråvärda Stanley Cup-trofén. Slutspelet går nu vidare till semi-final för respektive Conference och det känns som vanligt öppet för vilket lag som helst att vinna. Många tror att Boston Bruins, Chicago samt Pittsburgh står som huvudfavoriter gentemot övriga fältet. Det återstår att se om de får rätt eller inte när vinnarna står klara i juni.