Spela hockey

Ishockey är näst efter fotboll troligtvis den mest populära idrotten i Sverige. Runt om i landet, från norr till söder finns hundratals ishallar i vilka tusentals hockeyspelare är aktiva på alla möjliga nivåer.

Vill man börja spela hockey på något sätt finns det goda möjligheter att göra detta då det finns ishockeyklubbar över hela landet, såväl i Skåne som i nordligaste Norrland. Många klubbar erbjuder någon form av hockeyskola för de som är sugna på att börja spela.

För att kunna spela hockey krävs också en del utrustning i form av skridskor, klubba, hjälm, handskar, skydd och dylikt. Då en komplett hockeyutrustning kan vara ganska dyr kan ett bra tips vara att försöka låna grejer de första gångerna man spelar innan man vet om man kommer att fortsätta att spela.

Något som är viktigt om man spelar hockey är att träna på rätt sätt, både för att nå sin fulla potential, men kanske framför allt för att på olika sätt undvika skador, vilket är ganska vanligt förekommande i hockey.

Det allra viktigaste när man spelar är ju dock att man har troligt och känner glädjen ute på isen tillsammans med lagkamraterna.