Ta hand om din hockeyutrustning

 

För att din hockeyutrustning ska hänga med länge så gäller det att ta hand om den på bästa sätt. Den kanske inte blir smutsig som fotbollskläder kan bli men det kommer inte att dofta hallontårta om dina hockeykläder kan vi säga. Den svett som du utsöndrar kommer att sätta sig i dina kläder så det gäller att tvätta och hålla efter allt.

Man vill ju när man ska spela att den utrustning man använder ska vara funktionell och fräscha. Det gäller allt från att se till så att skridskor är slipade och att man ser efter dessa på bästa sätt. Varje del av din hockeyutrustning är viktiga och om man tar hand om allt så kommer du nästa gång du packar upp din utrustning inse vikten av att vårda och sköta om den på bästa sätt. Genom att du har kolla på all dina hockeygrejer så ser du också om det är något som har gått sönder och behöver bytas ut.

Efter slutförd match eller träning så se till att hänga upp allt som behöver torka upp. Det gäller att det får luftas ordentligt och inte packas direkt i din trunk för hemfärd. Häng upp allt och gå och ta dig dig dusch så kan du packa ner i din trunk när du är klar och påklädd. Väl hemma så gäller det att tvätta sina hockeykläder. Strumpor och underställ kan tvättas i 60° och med annat som har liknande färger. Halsskydd och damasker ska tvättar i 40° även dessa kan tvättas med annat och liknande färger. Låt det hängtorka. Torktumla aldrig din hockeyutrustning. För att få bort eventuell lukt så kan 1-2 dl ättika hällas i maskinen vid tvätt.